top of page

Miért a Präs? 3+1 érdekesség a Präs termékekről




1. A minőség garanciája: a hideg préselés

Egyszerűen nem tudnánk máshol kezdeni a felsorolást, minthogy deklaráljuk: A Präs termékek egytől-egyig hideg préselési technológiával készülnek. A névválasztással is igyekeztünk ezzel az innovációval összefonódni. Meggyőződésünk, hogy a legjobb gyümölcs- és zöldséglevek kizárólag ezzel az eljárással készíthetőek el. A piacon számos „lépcsőfokot” kell megugranunk ahhoz, hogy erre a szintre megérkezzünk.

Már viszonylag széles körben elterjedt igény, hogy a levek ne tartalmazzanak tartósítószert, illetve mesterséges adalékanyagokat. Sajnos azonban tömegméretekben jellemző, hogy az úgynevezett „100%-os gyümölcslevek” fogyasztásánál megrekednek az igényes vásárlók, pedig ezek a sűrítmény alapú készítmények az eredeti vitamin és ásványi anyag tartalom nagy részét elveszítik a pasztőrözés, tárolás, majd visszahígítás folyamatai során. Egy fokkal magasabb minőségre igyekeznek a frissen, de melegen préselt levek gyártói, ám ők még mindig csak „látszat-élményt” képesek nyújtani. A döntő tényező ugyanis a Präs által is használt hideg eljárásban rejlik, hiszen a hőkezelés elkerülésével eredeti szinten tarthatjuk a növények enzim tartalmát, ami pedig a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok értékét menti meg a tökéletes, zamatos íz-élménnyel együtt.

2. A családi vállalkozás előnye: megbízhatóság


A Präs egy olyan családi vállalkozás, amelynek üzleti filozófiáját és értékteremtő tevékenységét egyaránt áthatja az összetartás és a lelkiismeretes munkavégzés. Az első pillanattól fogva egy közös értékrend és elkötelezettség hajt minket a legmagasabb minőség felé, mindeközben pedig élvezzük, hogy ugyanazért a célért dolgozhatunk a mindennapokban. Ez a szoros, értékalapú közösség biztosítja a minőség folytonosságát és a cég fejlődését. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne a tőlünk telhető legjobb készítményeket hozzuk létre, hiszen ez örömet és elégedettséget okoz számunkra. Ráadásul a családi keretek lehetővé teszik a folyamatok stabil kézben tartását. Nemcsak a préselés, hanem többek között a tervezés, ügyvezetés vagy éppen a szállítás, csomagolás is mind egy egységes csapaton belül zajlik, biztosítva a kiváló minőség állandóságát.

3. Egyedi, mégis sok helyen elérhető


A Präs nagyszerűsége abban rejlik, hogy eredeti és kizárólagos „műhely-munka” áll mögötte; nem franchise termék, ugyanakkor elérhetősége nem korlátozódik egy vagy néhány üzletre. Budapesten és környékén immáron 10 helyen fogyaszthatjuk kedvenc Präs leveinket. Ráadásul az elérhető beszerzési helyek száma a közeljövőben még tovább fog gyarapodni. Célunk, hogy minél szélesebb körben hozzá tudjatok jutni leveinkhez.

+1: Csomagolásmentességtől a zero waste-ig


Szintén innovációnak számít a Präs csomagolás-mentes küldetése, ami megmutatja, hogy hogyan tudunk kis erőfeszítéssel sokat tenni a környezetünkért. A frissen préselt leveket nagy üvegballonokba töltjük, amelyekből a vásárlók, közvetlenül adagolhatnak az általunk biztosított többször felhasználható üvegekbe vagy akár saját kedvenc palackjaikba. A Präs termékeinek köszönhetően a személyes hozzáférhetőség élménye tudatos vásárlói magatartással párosul. Jó érzés átélni azt, hogy hétköznapi választásainkkal is tehetünk a fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekében. Számunkra ez olyannyira fontos, hogy az előállítás és az egyéb folyamatok körülményeit is maximálisan hozzáigazítjuk a zero waste filozófiájához. Erről egy korábbi bejegyzésünkben további részleteket olvashattok: https://www.praes.hu/post/zero-waste-avagy-a-pras-fo-misszioja



bottom of page