top of page

Őszi mocktail recept: Alma–Gyömbér és Cékla varázs

  • Szerző képe: Social Disco
    Social Disco
  • szept. 11.
  • 2 perc olvasás

Az ősz nemcsak a színes falevelek és a kuckózós esték időszaka, hanem a gazdag, vitaminokban bővelkedő ízeké is. Ha szeretnéd meglepni magad vagy vendégeidet egy különleges, alkoholmentes koktéllal, próbáld ki a präs őszi mocktail receptjét.


Ez a frissítő ital az alma–gyömbér és a cékla präs levekre épül, kiegészítve citrusos frissességgel és fűszeres melegséggel – tökéletes az őszi estékre.


Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 dl präs Alma–Gyömbér

  • 1 dl präs Cékla

  • 1 dl frissen facsart narancslé

  • Fél lime leve

  • 1 teáskanál méz (opcionális)

  • Szódavíz a felöntéshez

  • Jégkocka

Díszítéshez: narancskarikák, gránátalma magok, friss rozmaringág


Elkészítés

  1. Egy shakerbe vagy nagy pohárba töltsd bele a präs Alma–Gyömbér és präs Cékla levet.

  2. Add hozzá a narancslét, lime levét és a mézet.

  3. Rázd vagy keverd össze alaposan.

  4. Öntsd jéggel teli poharakba, majd töltsd fel szódavízzel.

  5. Díszítsd narancskarikával, gránátalma magokkal és rozmaringággal.


Miért különleges ez az őszi mocktail?

  • Az alma–gyömbér frissítő és pikáns, támogatja az immunrendszert.

  • A cékla földes, édeskés íze tele van antioxidánsokkal.

  • A narancs és lime citrusos kontrasztja kiemeli az ital frissességét.

  • A rozmaring és gránátalma látványos és illatos befejezést ad.

Ez a mocktail egyszerre élénkítő és melengető – ideális egy baráti összejövetelhez vagy egy őszi esti pihenéshez. Tipp: ünnepibb hangulathoz egy kevés fahéjjal vagy szegfűszeggel is feldobhatod.


Miért fontos ősszel a gyümölcslé fogyasztás?

Az őszi hónapokban gyakrabban támadnak meg minket a megfázások, a hűvösebb idő miatt pedig immunrendszerünknek extra támogatásra van szüksége. A hidegen préselt gyümölcs- és zöldséglevek ebben hatékony segítséget nyújtanak:

  • Vitaminban gazdagok – a narancs C-vitaminja és a cékla antioxidánsai erősítik a szervezet védekezőképességét.

  • Élő enzimeket tartalmaznak – a préselés megőrzi a friss alapanyagok természetes tápanyagait, amelyeket a szervezet könnyen hasznosít.

  • Természetes energiát adnak – kávé vagy cukros ital helyett egészséges lendületet biztosítanak.

  • Hidratálnak – hűvösebb időben kevesebb folyadékot fogyasztunk, a levek segítenek a pótlásban.

 
 
 

Hozzászólások


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Kövess minket!

Lépj kapcsolatba velünk!

+36 20 985 41 76​  | 

info@praes.hu

© 2025 by präs

bottom of page