top of page

Mindennap egy finom Präs gyömbér shot és elfelejtheted a kapszulákat!


A gyömbér az egyik legősibb fűszernövény, egyúttal univerzális és közkedvelt gyógynövény. A gasztronómiai felhasználásáról több részes receptkönyvet lehetne írni, az egészségügyi és orvosi hatásairól pedig egy egész enciklopédia is készülhetne. Cikkünkben igyekszünk összefoglalni a gyömbér legfontosabb jótékony tulajdonságait, továbbá egy kevésbé ismert oldaláról is szeretnénk megvilágítani a Präs ezen különleges „csodaszerét”.



Gyógynövény: hagyományos és tudományos

A gyömbér termesztése mindig is Ázsiában volt a legjelentősebb, ahonnan már több ezer évvel ezelőtt elkezdték nyugatra szállítani hamar felfedezett kedvező hatásai miatt. Később tudományos kutatások is megerősítették a gyógyításban és egészségfejlesztésben történő áldásos szerepét. Itt említendő például a koleszterinszintet csökkentő, egyben a vércukorszintet egyensúlyozó hatása, továbbá a hányinger és számos emésztési zavar enyhítésének képessége, valamint gyulladáscsökkentő funkciója. Mindezeken felül szerteágazó hétköznapi felhasználási módjai léteznek, amelyeket a gyömbér szuper összetevői inspiráltak, egyúttal évezredes tapasztalatok igazolnak. Például magas elektrolit tartalma miatt (különösen magnézium, kálium és mangánban gazdag) hozzájárul a szív és a keringés egészségéhez. Emellett köztudottan segít a bakteriális és vírusos légúti betegségek kezelésében, hiszen a gyömbér támogatja az immunrendszert, izzasztja a testet és méregteleníti a szervezetet. Magas antioxidáns-tartalma révén sokféle gyulladást képes csökkenteni, és a népi hagyomány szerint az öregedéssel szemben is kiváló ellenszerünk lehet.


Egyedi és változatos fűszernövény A nyers gyömbér fogyasztása különösen izgalmas élmény, hiszen a fogyasztásakor egy meglehetősen intenzív keserű és csípős ízt érzünk egyszerre. Fűszerként egyedi és változatos módon gazdagítja a legkülönfélébb gasztronómiai felhasználásokat. Keleten elsősorban sós (pl. sushi, ecetes ételek), nyugaton pedig inkább az édes készítményekhez (pl. édes húsok, lekvár, sütemény) használják. Italok fűszerezésére is kiváló – legyen az sör, zöldség- vagy gyümölcslé.

A gyömbéres Präs termékeink kínálata

Természetesen nálunk esszenciális szereppel bír a gyömbér, hiszen három kedvelt termékünkben is meghatározó összetevőként csábítja a fogyasztókat. Az alma-gyömbér, továbbá a narancs-alma-gyömbér leveink egyaránt ízletesek, karakteresek, illetve első osztályú immunerősítő, gyógyító szerek. A nyers formában tapasztalható csípős íze fantasztikus módon „szelídül” és fuzionál az édes, gyümölcsös ízvilággal, kesernyés íze pedig egyfajta telített zamatot ad.


Gyömbér shot, az új slágerünk

Tulajdonképpen a gyömbér maximalizálja a hidegen préselt leveinkre jellemző frissesség érzést, valamint fokozza a bennünk élő egészségtudatot. Nemrégiben úgy döntöttünk, hogy ennek a fantasztikus élménynek a sava-borsát becsomagoljuk egy kisebb kiszerelésű, shot italba, ezáltal kiemelve igazán a gyömbér bombasztikus hatását.

A shot lényege, hogy instant: egyszerűen és gyorsan képes új energiát adni szervezetünknek, miközben intenzív ízélményt és élénkítő hatást nyújt számunkra. Praktikus kiszerelése révén könnyen beépíthetjük a mindennapi rutinunkba, hosszútávon pedig nagyfokú védelmet és fittséget fog biztosítani egészségünk számára. Keresd a polcokon, és kóstold meg Te is!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page