top of page

Előzd meg a tavaszi fáradtságot a Präs ízletes leveivel!



Küldetésünk: az egészség.

Ma már közismert jelenség a téli (pontosabban tavaszi) fáradtság problémája, gyakran mégsem tudjuk elég hatékonyan megelőzni és kezelni azt. Cikkünkben ezért szeretnénk újra rávilágítani erre a témára, majd igyekszünk gyakorlatias tanácsokat is nyújtani, hogy ezzel az aktuális kihívással minél sikeresebben megküzdhessünk.



A tavaszi fáradtság jellemzői

Az ősz második felétől kezdve csaknem fél éven keresztül élünk olyan meteorológiai időszakban, amely szervezetünk számára jelentős hiányállapot kialakulásához vezethet. A fény és a napsütés hiánya, a megfázásos betegségek szezonja, valamint a megszokottnál ingerszegényebb és passzívabb életvitel mind gyengítik az immunrendszerünket, ezzel együtt a fizikai és mentális fittségünk szintje is számottevően csökken. Mivel az emberi szervezet állóképessége rendkívül magas fokú, ezért a hiányállapot következménye az esetek nagy részében tavasszal jelentkezik. Természetesen ez a folyamat a tél során megelőzhető, de ha mégsem így alakult, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy tavaszi „felturbózásra”. Ehhez érdemes a teljes életmódunkban változtatásokat bevezetni, illetve ilyenkor az étkezés területe – ezen belül a vitaminpótlás – központi jelentőségű.

Első lépés: immunerősítés

A tavaszi fáradtság leküzdéséhez a megemelt vitaminbevitel elengedhetetlen lépés. Erre a Präs gyümölcs és zöldség készítményei kiváló segítséget nyújtanak. A fáradtság, kimerültség leküzdéséhez elsősorban a D- és B-vitaminok a legfontosabbak. Tény, hogy ezek a vitaminok inkább fehérje dús ételekben találhatóak, ugyanakkor vannak olyan „csoda-növények”, amelyek ezt a szükségünket is képesek betölteni. Ilyen például a gyömbér, a homoktövis és a cékla. A jó hír az, hogy összesen 6 féle Präs termék közül választhatunk, amelyek tartalmazzák az előbbi zöldségeket.


Präs: sztenderd & univerzális megoldás

Az immunrendszerünk erősítéséhez, karbantartásához természetesen mindegyik vitamin képes hozzájárulni. Az olyan alapvitaminok, mint C-, A-, E- vagy K-vitamin, szinte az összes gyümölcsben és zöldségben megtalálhatóak különféle mértékben. Ezért a Präs alaplevei – például az alma vagy narancs – is első osztályú immunerősítő.

A legyengülés ellen nemcsak az immunrendszer közvetlen támogatása lehet eredményes módszer, hanem a természetes antioxidánsok bevitele is. Például a céklát, brokkolit és spenótot tartalmazó Präs termékek az egyedi íz világuk mellett kiemelkedő gyulladáscsökkentő és antioxidáns tartalommal is rendelkeznek. Ezek a különleges zöldséglevek tehát az elhúzódó betegségek kezelése esetén, illetve gyulladások elkerülése céljából szintén ajánlottak.


Szépségápolás gyümölcsleveinkkel

A tavaszi megújulás élettani hatása a külső szépségünkön is egyre jobban megmutatkozik majd. Általános tény, hogy a gyümölcsök fogyasztása kedvezően hat a bőrünk és hajunk egészségére. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a kulcsfontosságú magas enzimtartalom a hőkezelt gyümölcslevekben elpárolog, míg a Präs hideg előállítási technológiája megtartja ezeket az enzimeket.

Kezdd el a megújulást még ma, válassz bátran termékeink közül:





bottom of page