top of page

Előzd meg a tavaszi fáradtságot a Präs ízletes leveivel!Küldetésünk: az egészség.

Ma már közismert jelenség a téli (pontosabban tavaszi) fáradtság problémája, gyakran mégsem tudjuk elég hatékonyan megelőzni és kezelni azt. Cikkünkben ezért szeretnénk újra rávilágítani erre a témára, majd igyekszünk gyakorlatias tanácsokat is nyújtani, hogy ezzel az aktuális kihívással minél sikeresebben megküzdhessünk.A tavaszi fáradtság jellemzői

Az ősz második felétől kezdve csaknem fél éven keresztül élünk olyan meteorológiai időszakban, amely szervezetünk számára jelentős hiányállapot kialakulásához vezethet. A fény és a napsütés hiánya, a megfázásos betegségek szezonja, valamint a megszokottnál ingerszegényebb és passzívabb életvitel mind gyengítik az immunrendszerünket, ezzel együtt a fizikai és mentális fittségünk szintje is számottevően csökken. Mivel az emberi szervezet állóképessége rendkívül magas fokú, ezért a hiányállapot következménye az esetek nagy részében tavasszal jelentkezik. Természetesen ez a folyamat a tél során megelőzhető, de ha mégsem így alakult, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy tavaszi „felturbózásra”. Ehhez érdemes a teljes életmódunkban változtatásokat bevezetni, illetve ilyenkor az étkezés területe – ezen belül a vitaminpótlás – központi jelentőségű.

Első lépés: immunerősítés

A tavaszi fáradtság leküzdéséhez a megemelt vitaminbevitel elengedhetetlen lépés. Erre a Präs gyümölcs és zöldség készítményei kiváló segítséget nyújtanak. A fáradtság, kimerültség leküzdéséhez elsősorban a D- és B-vitaminok a legfontosabbak. Tény, hogy ezek a vitaminok inkább fehérje dús ételekben találhatóak, ugyanakkor vannak olyan „csoda-növények”, amelyek ezt a szükségünket is képesek betölteni. Ilyen például a gyömbér, a homoktövis és a cékla. A jó hír az, hogy összesen 6 féle Präs termék közül választhatunk, amelyek tartalmazzák az előbbi zöldségeket.


Präs: sztenderd & univerzális megoldás

Az immunrendszerünk erősítéséhez, karbantartásához természetesen mindegyik vitamin képes hozzájárulni. Az olyan alapvitaminok, mint C-, A-, E- vagy K-vitamin, szinte az összes gyümölcsben és zöldségben megtalálhatóak különféle mértékben. Ezért a Präs alaplevei – például az alma vagy narancs – is első osztályú immunerősítő.

A legyengülés ellen nemcsak az immunrendszer közvetlen támogatása lehet eredményes módszer, hanem a természetes antioxidánsok bevitele is. Például a céklát, brokkolit és spenótot tartalmazó Präs termékek az egyedi íz világuk mellett kiemelkedő gyulladáscsökkentő és antioxidáns tartalommal is rendelkeznek. Ezek a különleges zöldséglevek tehát az elhúzódó betegségek kezelése esetén, illetve gyulladások elkerülése céljából szintén ajánlottak.


Szépségápolás gyümölcsleveinkkel

A tavaszi megújulás élettani hatása a külső szépségünkön is egyre jobban megmutatkozik majd. Általános tény, hogy a gyümölcsök fogyasztása kedvezően hat a bőrünk és hajunk egészségére. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a kulcsfontosságú magas enzimtartalom a hőkezelt gyümölcslevekben elpárolog, míg a Präs hideg előállítási technológiája megtartja ezeket az enzimeket.

Kezdd el a megújulást még ma, válassz bátran termékeink közül:

Comments


bottom of page