Ki ne szeretné a narancslevet, amely kétségtelenül az egyik, ha nem a legnépszerűbb gyümölcslé világszerte? Édes, telített íze ellenállhatatlan, amely képes egy pillanat alatt felüdíteni bennünket. Nem véletlen, hogy nálunk, a Präsnél is az első számú kedvencek közé tartozik.

A narancs számos mediterrán országban terem, így egész évben, könnyedén elérhető a világ minden táján. Mivel egy kifejezetten lédús gyümölcsről van szó, így a narancslé előállítása viszonylag egyszerű és gyors folyamat. Nem véletlenül olyan széles a bolti választéka, illetve az ára sem olyan magas, mint sok más trópusi gyümölcslé esetében. Azt azonban lényeges megjegyezni, hogy kizárólag a frissen előállított narancslé képes azt az ízvilágot és minőségi tartalmat közvetíteni, ami miatt ezt a gyümölcslevet igazán szeretjük.
A Präs kínálatában a narancslé kezdetektől fogva meghatározó szerepet tölt be.
Meggyőződésünk, hogy ez a klasszikus termék képes inspirálni azokat a gyümölcslére szomjazó tömegeket, akik esetleg még más jellegzetes ízeket (mint például gyömbér vagy cékla), kevésbé ismerik, kedvelik, de a narancslevet egyértelműen szeretik. Sokak számára megdöbbentő tapasztalat szokott lenni, hogy egy frissen préselt készítmény mennyivel finomabb és zamatosabb a boltban kapható sűrítményeknél és nektároknál. Egy ilyen ütős narancslé-élmény azután rendszerint erőteljes érdeklődést indít el a vásárlókban a Präs legkülönfélébb termékei iránt. A narancslé természetesen több változatban is elérhető: alma és répa, továbbá alma és gyömbér kíséretében is élvezhetjük.
Színes “egészségbomba”

A narancsot egyszerűen nem lehet megunni, ugyanis tele van vitalitással. Már a színe és illata is képes jókedvre deríteni, az intenzív és rostos leve pedig felettébb üdítő, frissítő. Az egészségre gyakorolt jótékony hatásai szerteágazóak és közismertek: rengeteg vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. Lényegében egy igazi narancslé képes teljesen fedezni a napi multivitamin szükségletünket, kiemelkedő a c-vitamin tartalma, továbbá található benne A, B1 és B12 vitamin, valamint magnézium, kálium és folsav is. Talán kevésbé ismert tény, de a gyomor működésére és az emésztésre is kedvezően hat. Ugyanis egy megbízható forrásból származó, illetőleg hidegen préselt narancs egyáltalán nem savas és savanyú, hanem kellemes, lágy hatású. Szintén elterjedt tévhit, hogy a narancslé hízlal. Valójában ennek a citrus félének meglepően alacsony a kalória tartalma (49 kcal), persze gyümölcscukorban azért gazdag, tehát arányosan fogyasszuk a napi folyadék-bevitelünkhöz mérten.
Zero waste és kényelem egyszerre

Ma már egyre szélesebb körben, meghatározó igény jelentkezik a vásárlók és vendéglátók részéről is a frissen préselt narancslé iránt. Habár az elkészítés viszonylag egyszerű folyamat, mégis az állandó, minőségi kínálat fenntartása már jókora gonddal jár: a narancs alapos tisztítást igényel, sok hulladékot termel és a tárolása, vagy éppen szállítása is szakszerűséget kíván. Ráadásul a gyümölcshús folyadéktartalmának legmagasabb szintű kipréselése is profi szakértelmet kíván. Éppen ezért a Präs célja, hogy a beszerzési és logisztikai terheket levegye partnerei válláról, továbbá az üvegballonokba és az általunk biztosított, többször felhasználható üvegekbe töltött narancslé a legjobb fogyasztói élménnyel kerülhessen a poharakba.
Comments